Serviciile ULTRADENT
Activitatea medicală include servicii de diagnostic și tratament stomatologic din domeniile: stomatologie generală, stomatologie pediatrică, parodontologie, chirurgie oro-dentară, implantologie dentară, protetică dentară, profilaxie și cosmetică dentară. Utilizăm toate tehnicile noi ce permit un tratament fără durere, cu rezultate excelente și într-un timp benefic pentru orice afecțiune dentară.
Actul medical se desfașoară în condiții de maximă siguranță din punct de vedere al sterilizării și cu ajutorul unei aparaturi la standarde actuale.
Stomatologie generala
Cuprinde o serie de proceduri care au rolul de a conserva dinții care sunt afectați de caria dentară.
Tratamentul cariei simple și complicate se realizează cu materiale estetice cu proprietăți de fotomimetism și compoziție aparte care le oferă un grad ridicat de rezistență la uzură.
Endomotorul cu apex locator scurtează timpul de tratament al canalelor dentare garantând reusita tratamentului.
Parodontologie
Ce sunt Bolile Parodontale ?
Bolile parodontale afectează milioane de persoane din lume dar majoritatea nu realizează că le au! Ele sunt produse de microbi și netrate duc la pierderea dinților . In stadii incipiente sunt infecții usoare ,fără semne alarmante. Semne ca dinti cu aspect foarte lung, cu pozitii modificate si inestetice, cu spatii mari intre ei, dinti mobili, denotă o forma avansată a bolii .
Cine poate avea o Boală Parodontală?
Realitatea a demonstrat că 4 din 5 persoane pot avea la un moment dat o formă a acestei boli. Pe lîngă bacteriile care îmbolnăvesc gingiile și osul din jurul dintelui , trebuie să știm că sunt și alte cauze care ne predispun la boală. Unele aspecte țin de prezența tartrului, a unor carii , absența unor dinți, fumatul, o igiena orală necorespunzătoare.
Totodată dacă suferim și de alte boli precum diabet, boli ale ficatului, anemii, suntem mai vulnerabili la bolile parodontale.
Un rol major îl are și stresul, care ne influențează imunitatea, deci modul nostru natural de protecție împotriva bolilor.
AȘADAR…mergeți regulat la dentist chiar dacă aveți impresia că totul este în regulă!
Cum tratăm bolile parodontale ?
Prevenirea și tratarea acestor boli înseamnă un efort comun din partea medicului și a pacientului.
Medicul va examina cavitatea bucală și vă va cere anumite analize pentru stabilirea diagnosticului.Este posibil să apelați la radiografii, computer tomograf, analize de sânge.
Tratamentul profesional implică o gamă largă de proceduri non-chirurgicale , chirurgicale și de stimulare locală a imunității.
Aplicăm cele mai noi tehnologii din domeniu inclusiv Laserterapie și Ozonoterapie.
Cum putem preveni bolile parodontale?
Un consult de specialitate vă va informa corect despre starea dumneavoastră de sănătate orală.
- Veți primi sfaturi pertinente despre cum și cu ce anume trebuie să faceți igiena orală:
- perii și periuțe de mărimi și consistențe diferite
- apă de gură
- ața dentară
- duș bucal
Ce tratamente sunt prioritare:
- tratarea cariilor, înlocuirea dinților lipsă , corectarea poziției unor dinți, corectarea mușcăturii, schimbarea unor lucrări, imobilizarea unor dinți
Menținerea unei stări echilibrate de sănătate generală:
- alimentație echilibrată, tratarea corespunzătoare a altor probleme medicale
Apelați cu încredere la specialistul Parodontolog de la Ultradent!
Implantologie
Implantologia este o ramură a medicinii dentare care se ocupă cu așa-numita terapie implanto-protetică.
Implantul dentar este o radacină dentară artificială confecționată din titan și care introdusă în osul mandibular/maxilar are rolul de a înlocui dintele absent din acel loc.
Implantul dentar se recomandă persoanelor care și-au pierdut unul sau mai multi dinti din diferite motive și care doresc o reabilitare modernă fără a compromite ceilalti dinți prezenți. Este totodată o variantă de a evita o proteză mobilă sau de a stabiliza o proteză dentară pe un maxilar cu o conformație nefavorabilă.
Ce trebuie sa știm despre implantul dentar?
Exista o serie de aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când alegem o astfel de variantă terapeutică!
Este vorba despre condițiile biologice pe care trebuie să le îndeplinească pacientul, procedura fiind contraindicată în prezent pentru:
- boli generale în faza acuta sau decompensate,
- anumite forme de boală parodontală,
- fumatori
Pașii urmați în cadrul terapiei implanto-protetice:
- Diagnosticul local și stabilirea numărului și a poziției favorabile a implantelor dentare pe bază investigațiilor locale, imagistice(radiografii și CT) și de laborator(anumite analize sangvine)
- Etapa chirurgicală – inserarea propriu-zisă a implatului în os
- Etapa protetică – în care se realizează lucrarea protetică
- Etapa de mentenanță – controale periodice în cadrul cărora se fac igienizări profesionale ale lucrărilor protetice pe implant și se verifică anumiți parametri functționali din cavitatea bucală.
Chirurgie dento-alveolară
Chirurgia dento-alveolară cuprinde intervenții realizate asupra dinților și osului alveolar ce susține rădăcinile dentare.
In cabinetul nostru puteți beneficia de manopere din chirurgia dento-alveolară precum:
- extracția molarului de minte sau a altor dinți inclusi
- rezecția apicală
- regularizarea de creastă alveolară
- alveolotomii
- frenectomie, frenoplastie
- premolarizări
- amputații dentare
Protetica fixă și mobilă
Tratamentul protetic constă în realizarea unor lucrări protetice fixe, mobile sau mobilizabile cu rol de a reface integritatea arcadelor dentare afectate prin pierderea sau deteriorarea unor dinți.
Cabinetul Ultradent va ofera o gama larga de terapii protetice din materiale cu biocompatibilitate maxima ( ceramica,zirconiu,) si realizate dupa cele mai noi tehnologii (CAD-CAM).
Adaptam acest tratament protetic functie in primul rand de starea tesuturilor moi si dure din cavitatea bucala, de tipul de muscatura , de situatia clinica particulara a fiecarui pacient Doar in aceste conditii putem avea reusite pe termen lung de timp!
Pedododonție
Pedodonția este o ramură a medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor cavității bucale a copiilor.
Oferim o gamă largă de proceduri de preventie și tratament atât pentru dinții de lapte cât și pentru cei permanenți abia apăruți în cavitatea bucală și care trebuie să fie îngrijiți în mod aparte:
- Sigilări
- Tratamente ale cariei simple și complicate ale dinților temporari pentru a favoriza apariția unor dinți permanenți sănătosi
- Echilibrări ale ocluziei
- Decondiționarea unor obiceiuri vicioase
Profilaxie și cosmetică dentară
Prevenția are și în medicina dentară un rol primordial. Incă de la vârste fragede(5-6 ani) putem iniția metode și tehnici de igienă, putem stabili un program de monitorizare a stării cavității bucale, astfel încât să nu se ajungă la stadiul de boală!
Serviciile de prevenție oferite de noi sunt:
- Consultație de specialitate – Stomatologie generală, pediatrică, parodontală
- Igienizarea profesională
- Fluorizari
- Sigilari
Ce reprezintă aceste servicii de prevenție?
- Consultația înseamnă în primul rând stabilirea unei relații a pacientului cu echipa medicală. Prin metode moderne de investigație se obțin toate informațiile utile cu privire la starea de sănătate orală. Se realizează un dosar medical și acolo unde situația o impune (boli generale în legatură cu bolile cavității bucale) se apelează la consult interdisciplinar cu alte specialități medicale. Pacientul va fi astfel foarte bine informat și consiliat cu privire la conduita ulterioară. Se realizează o schemă personalizată de igienă dentară pe care pacientul o va efectua la domiciliu.
- Igienizarea profesională înseamnă manopere de detartraj ultrasonic și manual, periaj profesional, șablarea suprafețelor dentare cu aparatul Profijet, duș bucal. Se înlatură astfel depozitele tartrice, colorațiile dentare prevenind totodată cariile dentare și gingivitele.
- Fluorizarea este o metodă de prevenire a cariei dentare atât la copii cât și la adulți. Cu ajutorul unor suporturi speciale numite gutiere, efectuăm sedințe de fluorizare a dinților utilizând geluri de concentrații diferite funcție de vârstă și necesitățile individuale.
- Sigilarea dintilor este o procedură stomatologică simplă și nedureroasă, prin care se izolează suprafața dentară de mediul cavității bucale cu rășini compozite, compomeri sau cu ionomeri de sticlă (glassionomeri), cu scopul de a preveni formarea cariilor. Se adresează atât dinților temporari cât și celor permanenți.
Albirea dentară cu Laser